KAIKKI MIKÄ KANNATTAA TEHDÄ, KANNATTAA TEHDÄ MYÖS HYVIN.

KUKA DESIGN NINJA?

Totaalinen blackout eikä mitään hajua mitä lajia pitäisi uida startatessa. No maaliin päästiin, kun katsottiin ensin veden alta mitä lajia muut lähtivät uimaan. Uintiura alkoi 6-vuotiaana ja vaihtui 17 vuoden iässä vesipalloon.
Lukio suoritettu ja ei muuta kuin markkinoinnin pääsykokeisiin yliopistolle.
Paras harrastus ikinä! Plakkarissa yksi SM-kulta sekä kolme hopeaa.
Ensimmäinen vuosi Oulun yliopistossa meni markkinointia opiskellessa, mutta liika teoreettisuus pisti lukemaan uusiin pääsykokeisiin. Pääsykokeet menivät hyvin ja uudet opinnot tietojenkäsittelytieteiden parissa alkoivat. Opiskelua kesti neljä vuotta, suuntautumisvaihtoehtona oli tietojärjestelmät.
Nokialle töihin pääsy oli unelmien täyttymys ja haastavia sekä mielenkiintoisia projekteja riitti. Aloitin urani UI designerina ja olin vastuussa mobiilipalvelun UI konseptoinnista sekä suunnittelusta. Olen toiminut myös Product Usability Engineerin, Product User Experience Managerin sekä UI specialistin rooleissa ja tehnyt sekä mobiili-, web- että fyysisten tuotteiden UX suunnittelua. Tarkemman kuvauksen työhistoriastani löydät LinkedInistä.
Opiskelu ja toisen tutkinnon suorittaminen oli ollut mielessä jo jonkin aikaa, joten pitkän mietinnän jälkeen erosin Nokialta ja aloitin kuvallisen viestinnän opinnot Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Tutkintopaperit sain syksyllä 2013.
Opintojen ohessa tein myös UI Specialistin töitä Nokian alihankkijalla, Serv-IT Solutionilla. Olin vastuussa B2B- web- sekä mobiilipalveluiden että B2C-mobiilipalvelun UI konseptoinnista ja suunnittelusta. Opintojen loppuvaiheessa, päätin keskittyä täysillä opintoihin ja aloitin freelancerin urani.
Karaokelaulantani muuttui astetta vakavammaksi, kun päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni laulutuntien ottamisesta. Ensimmäisten kertojen kurkku käheänä laulamisesta ollaan tultu pitkä matka eteenpäin ja suoritettuna on nyt laulun E-tutkinto.
Unelma yrityksen perustamisesta on nyt toteutunut ja voin tuoda omia visioitani käytäntöön sekä auttaa asiakkaitani saavuttamaan päämääränsä. Tämä on aikajanan viimeinen kohta, mutta tästä se tarina vasta alkaa...

Tämä salaperäinen luova designmestari huomasi olevansa erinomainen ratkaisemaan käytettävyyspulmia jo opiskeluaikoinaan Oulun yliopistossa. Koko maailma hahmottuu hänelle visuaalisesti, joten visuaalisuus hiipii toteutettaviin töihin kuin itsestään.

Tarkkuutta ja täsmällisyyttä työntekoon on kehittynyt pitkän Nokia-uran aikana, jossa Ninja teki erilaisia käyttöliittymäkonsepteja ja -suunnitelmia sekä B2B- että B2C -palveluihin. Nokialla suunnittelua tehtiin webiin, sekä mobiili- ja fyysisiin tuotteisiin. Asiantuntija kun on, plakkarista löytyy myös kokemusta käyttökokemusjohtamisesta, käytettävyystestauksesta, OOBE-testauksesta (out-of-box-experiencestä) sekä ergonomiatestauksesta.

Design Ninjalla on tutkinto tietojenkäsittelytieteistä ja kuvallisesta viestinnästä. Niistä syntyi niin herkullinen paketti, että suuri unelma täytyi toteuttaa. Näin syntyi Design Ninja!